Kanon kväll!

Gårkvällen blev som jag trodde, helt kanon. Iaf på förfesten men återigen så sög det ute! På förfesten så var alla på g och stämningen på topp :) Bjuder på några få bilder då det inte gick att ladda upp fler på bloggen. Så vissa av brudarna klarade sig från att komma med men jag ska försöka sen igen ;) Iaf, Tack för en jätte kul kväll alla bruds!!


Gode så lejd! :p


Johanna och Lisa


Jag, Lena och Marie


Jag och Johanna N


Emma och Jag

Nu ska jag bjuda på lite födelsedags fika! Tjing tjing!


Några kort


Fin fin fin!




Bästa mormor!




Haha, en majskrok!


Fina Johanna och Ozzy på besök för någon dag sen!

Snart en dusch och börja göra sig klar! Jihoo!
Jag är taggad till tusen! :)

Grattis grattis

Idag fyller man ett år äldre, känns inte som en sån jätte rolig dag då man inte får något fika främmande alls idag. Pappa kom inte (såklart), Krilles föräldrar är i Överkalix, syster är i Kalix, Krille sover då han jobbat natt, men min kära mor har jag här iaf! :) Men däremot kvällen ser jag framemot massor! Många många kära vänner ska vara med och det kan inte annat än bli kanon!

Igår var jag och Anna på stan och försökte hitta något fint tills ikväll. Jag köpte mig ett par nya shoes på Eurosko, skiit snygga :), det blev en ny bh (tyvärr en storlek mindre än vad jag haft), lite kläder åt Theo såklart, foundation, strumbyxor och så köpte jag en kjol i förrgår som jag hoppas jag kommer trivas i. En snygg högre kjol från Vila. Alltihop blev tillsammans rätt mycket, typ 1300 spänn. Tur att man fyller år och får lite pengar :p

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen äta lite frulle.

Jag återkommer kanske senare med lite bilder! Ha en trevlig dag!

Ge dig förbaskade kyla

Jag är så fruktansvärd less på denna kyla! Just nu står termometern på 26,4 och det är kallt! Nu vill vi har vår och värme! Allt blir så mycket jobbigare då det är söjna kallt.

Idag har det iaf varit en bra dag. Vi kom till Maria och Hannes vid halv ett och kom därifrån strax efter tre så vi var där en bra stund. Riktigt trevligt var det! När vi kom hem så for vi nästan direkt och storhandlade, denna gång kom jag ihåg att köpa majskrokar åt Theo och det var en riktig hit! Som han mumsade i sig! :) Inhandlade även välling som jag tänkte börja ge morgon och kväll. Så ersättning ska det slutas med. Då blir det två mål med mat istället och nu har jag bestämt att jag ska göra barnmat nåndag framöver för det känns som att man borde spara in nån slant på det. Man får ju köpa burkar heela tiden som det är nu! Sen så frågade jag svärmor och hon ville hjälpa mig och det hade hon ingenting emot, hon är en sån som älskar att laga mat och är duktig på det :)

Jag har sån ångest över kommande höst! Ska jag söka in Theo på dagis lr ska jag inte?! Jag ringde till Kommun och dom vill ha in ansökan sista mars ifall man vill komma in augusti/september. Sen så sa hon att om man söker senare så har man inte lika stor chans att få där man vill vilket inte känns så lockande. Om jag ändå söker, vi säger i november, och får en plats i Öjebyn, så tappar vi platsen och det går ju inte heller! Antingen så söker vi nu lr så väntar vi till nästa höst och pusslar när jag börjar jobba. Mamma är ju sjukpensionär så hon har nog inte något emot att ha Theo ibland. Men det känns ju också lite jobbigt. Hujja, känns så himla tidigt att börja tänka på det här nu, han är ju bara sex månader.








Kämpar med att få in tutten..


Äntligen :)


Hannes och Theo




Leker med sitt nya tåg :)

Tuesday

Dagen har börjat mycket bra. Theo vaknade första gången 06 och åt en flaska, somnade sen om till ungefär åtta, så det var jätte skönt! Sen tog jag mig en välbehövlig dusch, gjorde mig klar för dagen. Jag har även hunnit hänga lite tvätt och söva lill pojken i vagnen. Så nu var det gött att sätta sig vid datorn och bara ta de lugnt en stund :)

Vid halv ett så kommer Maria och Hannes hit och möter upp oss, vi kanske bara tar en liten prommis då det är rätt kallt ute. Sen blir det nån kaffe kopp hos hennes och jag tror även Anna och Charlie skulle komma så det blir kanon!

I eftermiddag så står det handling på schemat. Vi har slut pengar på matkontot denna månad vilket säger att vi borde lägga undan minst en femhunka till för nu då man handlar mycket mer matburkar till Theo så går det fort upp!

Så jag ska nog gå och skriva en matlista nu.

Ikväll kommer det nog lite bilder! Syns! :)

6 månaders trots?!

Det har varit ett par jobbiga dagar. Theo har vaknat flera gånger under nätterna i flera dagar nu, sen i måndags närmare bestämt. Han grinar och grinar och är jätte otröstlig och det enda som har funkat är att lägga han med oss, då har han somnat gott. Sen så har han oftast vaknat en gång till vid 04 och då har jag gett en flaska för då han är totalt otröstlig. Jag har försökt med allt, vattenflaska, stå vid spjälsängen, stryka lite på han, låtit han grina ett tag men ingenting har hjälpt. Början av veckan var han ju sjuk så då är det inte så konstigt men nu är han nästan frisk och då funderar jag ifall han vant sig att sova med oss lr om han bara vaknar för att det blivit till en vana. Inatt så gick det rätt bra, sov fram till 05 och somna sen om till 08. Jag hoppas detta går över snart! Man blir så himla trött och irri då man inte får sova.
Sen så har han varit allmänt grinig ett tag också. Man får inte dra på han en body för då blir han riktigt arg, han har strejkat med maten ibland, sover dåligt på dagarna, man ska helst ha han i famnen. Lite jobbigt är det då han inte riktigt är sig själv.

Igår så var jag och Krille över till grannarna på Cj boströms 34, Anna och Johan. Himla trevligt hade vi, kom dit vid 19 och var hemma ganska exakt 01.00. Svärföräldrarna var hemma hos oss och var med Theo och sen så bestämde dom sig för att sova över så vi fick sova ut ordentligt idag. Jätte tack till dom! :)

Annars har vi inte gjort alltför mycket. Vi har varit små hängiga hela veckan så vi har mest varit hemma. Igår var vi till Kalix och hälsade på, vi orkade aldrig fara till Ikea då det var så kallt. Det får bli en till tur snart i stället.

I veckan är det riktigt full upp!
Måndag: Sista babysimmet.
Tisdag: Promenad med Maria och sen kaffe hos henne
Onsdag: Föräldra utbildning på familjens hus startar
Torsdag: Kl.11 på vägledningscentrum för att prata om att utbilda sig till undersköterska. Hoppas sen på mamma träff.
Fredag: Stadsrunda för att hitta lite partykläder
Lördag: Riktig brud fest, 12 brudar blir vi. Johanna N ska va med, troligtvis Anna (grannen), Linda,Lena Lidman, så det är kul med lite annat folk också :)

Sönna, nu ska jag fortsätta se OS. Fan va skoj det är :) Blir nog till och med att stiga upp 06.00 imorgon och se Sverige-Finland. Just för att det är dom två lagen! Spännande spännande.

Hejdå!

Förkylning och skoterpulka

Igår så blev både jag och Theo förkylda och småhängiga. Natten har inte varit så kul då han vaknat ett par gånger och varit täppt i näsan och jätte ledsen. Han fick komma till mamma och pappas säng och där sov han lite bättre. Ikväll har jag varit nojjig att det skulle bli samma men läggningen gick bra och han somna rätt fort så vi hoppas han får sova en hel natt! Jag hoppas han blir frisk snart! Själv är jag lite förkyld men ändå pigg i kroppen. Blir ingen mamma träff i morgon och det känns super tråkigt, man blir rastlös av att inte ha något att göra en hel dag! Men då kom jag på två samtal som jag skulle behöva ringa så det kan jag ju se till att göra i morgon då. Ett av det är till vägledningscentrum. Jag vill ta reda på vad jag behöver plugga för att bli undersköterska. Eftersom jag har läst personlig assistent så behöver jag nog inte läsa riktigt hela undersköterska utbildningen, hoppas jag då.

Idag så har vi äntligen fått tag i en skoterpulka! Vi har suttit som tusan på blocket och ringt direkt det har kommit in nån ny men då har nån annan skrutt hunnit före :)  Men idag så hann vi! En jätte fin pulka för ett bra pris så nu blir det att fara ut på turer direkt det blir fint väder igen! Dom har ju lovat rätt kallt ett tag nu så vi får väl se när det blir. Känns iaf svinkul! :)

Resten av veckan händer följande....

Hoppas på mamma träff på torsdag,promenix med Maria och Hannes, Ikea och Kalix tripp, umgås med Anna, Johan och Charlie.

Nu ska jag se skidor!

Lite av vårt hem...

Idag har jag städat, städat och städat lite till. Fy fasiken va damm det var, jag tog till och med elementen, och vi har såna där gamla element som har ribbor typ, om ni förstår. Och där samlas det mycket äckligt. Nu känns det riktigt skönt, tvätten invikt, sängen renbäddad och diskmaskin urplockad. Bara en dusch som saknas, känner mig inte direkt fräsch efter en sån här städ dag. Bjuder på lite bilder från vårt kära hem.


Datarum/gästrum


Datarum


Hall


Hall, ingång till toa




Kök



Så, fler bilder från andra rum kommer också.

Helgen har varit bra, även fast jag inte såg åt min karl. Lördagen så for jag på stan med Anna och Charlie. Sen var jag hos mamma tills Krille kom hem för att äta och sen direkt fara på fest igen. Johanna och Anna kom och höll mig sällskap under melodi festivalen. När dom for så trodde jag att jag inte skulle bli så mörkrädd men joda, mörkrädd som fan blev jag. Ringde Krille tolv och han kom hem halv ett, han var inte så nöjd då han ville fortsätta festa all night long. Men ibland får man ställa upp för laget, visst älskling ;) Igår, söndag så var det fikadags på gallerian med Johanna,Ozzy,Lisa och Johanna.N. Trevligt var det och det är så kul att vi ses oftare nu! Har ju varit flera gånger nu bara under hösten,vintern.


Ozzy


Min Theo


Johanna.N och Theo

Idag under min städpass så var jag tvungen att ta fram kameran för Theo var för söt. Han och Krille satt i soffan medans jag skurade och sen bestämde sig Theo för att vila lite.




Vackra pojken, som förresten vände sig från mage till rygg idag! :)


Nu får mamma va på sin vakt för allt är så mycket intressantare helt plötsligt! :)



Ikväll såg jag på OS, då Kalla åkte skidor. Tala om spännande det var! Men det blev guld tillslut och det var ju kul! :) Nu längtar jag bara tills det blir HOCKEY HOCKEY! Synd bara att många matcher är på natten. Men om Sverige tar sig långt så ska jag se!

Nee ska nog ta den där duschen nu!






Chockad!

Igår var jag till min far och grattade han lite lätt på sin 50-års dag. Jag vet inte hur många födelsedagar de var sen han var och firade mig så egentligen kände jag mig inte så sugen på att fara men han ville så gärna träffa Theo, så okej. Kraven var att det skulle vara spritfritt och att han kunde komma till mig på min födelsedag om 15 dar men det sistnämnda kunde han inte lova. Förvånad jag blev. Det är iaf bra att han tar mig på allvar med nykterheten då vi träffas, tror det har med Theo att göra för förr så kunde han inte hålla dom löftena. Sen till grejen jag blev chockad över. Han ska gifta sig, och snart, mkt snart. Den 23:e mars. CHOCKAD är jag för min pappa är inte en sån som går och gifter sig, och inte med en 30-åring. Från Estland. Haha! Jag tror inte det är sant.. han måste ha hamnat i nån 50-års kris. Jag tycker om min pappa men jag tycker inte om spriten. Jag har gått vidare med mitt liv och har en egen familj men såren från att ha kommit på andra plats efter spriten kommer nog alltid finnas där.

Oj så öppen jag vart idag. Skönt var det iaf!


Jäättestor kille!

Först vill ni kanske veta hur stor Theo har blivit, och jag kan säga att han var stor! 10,075 låg vikten på, och längden 72,5cm. Herregud den här killen kommer bli gigantisk! :) Krille vart nästan lite orolig och frågade "Hur stor kommer han bli egentligen?" Hon sa att han följer sin kurva så fint och att han ska fortsätta äta precis som han gör, tills han inte vill ha nåmer. Men hon sa ju att om han fortsätter växa såhär så lär han bli ganska så lång men det är ju inte så konstigt då både jag och Krille är långa. Sprutorna gick rätt bra ändå, ledsen vart han, speciellt på andra sprutan.

Bjuder på lite bilder nu. Jag ids tusan inte skriva nåmer.


På mamma träff hos Emma och Hugo


Snygg!!


Mira!


Theo och Molly


Haha, Hugo såg lite sur ut :)


Harry!


Theo i morse


Blir sur om han inte får gå under bordet, haha :)


Hejdå mamma... :)

Just ja, dom ska starta en mamma grupp här i stan den 24/2 med 10 barn i gruppen. Nån som läser som ska börja i den? Som kul att veta tänkte jag :)


Mammaträff

Onsdag idag vilket betyder mamma träff. Idag så ska vi vara hos Emma och Hugo, trevligt med en liten tripp till Norrfjärden. Jag känner mig rätt utvilad idag, lill killen somnade 19.45 och sov till 07.15, åt en flaska och somna sen om till 09.15. Riktigt skönt!! Han sover ju alltid bra men idag så var det lite bättre :)

Jag börjar redan gruva mig för kommande vecka..natt jobb för Krille plus att han jobbar natt nu på fredag och på lördag ska han ut på en stuga och köra skoter så då blir han också borta en natt. Men jag verkligen unnar han att göra nå skoj, det är han värd i massor!

Så mycket mer på hjärtat har jag inte just nu, återkommer kanske sen. Om jag har nå vettigt att skriva om. Annars hörs vi i morrn så får ni en BVC-update! :)

Tjing tjing!

Monday

Idag har vi som vanligt varit på babysim. Vi har dykt lite mer idag och det går jätte bra! Barnen är för söta då man dyker med dom :) Det är faktiskt jätte kul men nu är det bara 2 gånger kvar. Jag tror det blir att gå fortsättningskursen, fårse vilken dag det blir och så.

Vad ska vi mer göra i veckan då?

Tisdag: Träffa tjejen jag är kontaktperson åt på eftermiddagen. Före vet jag inte riktigt. Kanske barnmatslagning med Malla, vi fårse! Lr så besök hos Anna och Molly

Onsdag: Mamma träff hos Emma och Hugo.

Torsdag: Bvc 10.30, vägning och fem månaders sprutorna. Fårse om det blir mamma träff för oss hos Angelica, beror på hur gnällig Theo är. Förra gången han tog sprutorna vart det så jobbigt för han. 

Fredag: Maria och Hannes ville ta med promenad med mig och Theo, en till ny bekantskap som går på babysimmet med oss. Himla kul att lära känna ännu mer mammor!

Sen så måste jag till stan nån dag också, tjejkväll hos Johanna.S nån kväll, så det är fullt upp! Men det tycker jag om! :)

Vet ni, mina bröst har blivit som två jävla påsar. Nu då mjölkstockningen lagt sig så har jag märkt hur taskiga dom blivit. Det är liksom tomt.... Det är lite sorgligt för brösten är ju det kvinnligaste man kan ha och så boom är dom borta. Hejdå bröst. Vi syns aldrig mer.

Kaffe nu! Hej!

Trevlig lördag

Dagen började inge bra, jag var på pissigt humör och var såå uttråkad. Men sen då bestämde vi oss för att gå ut och skotta gården och sen skotta fram skotern som inte syntes alls. Theo la vi i vagnen, sittandes för första gången och det tyckte han om, han kunde ju se vad vi pysslade med. Till slut kunde han inte hålla uppe sin vackra blå så han slocka och vi fällde ner han till liggande. Där sov han så gott i drygt en timme medans vi skottade för fulla muggar. Jag finslipade litegrann på uppfarten, men nog blir man fort svettig nog! Tror dock Krille hade det lite värre som fick skotta fram en hel skoter och sen försöka få lös den för som den hade fastnat. :) Nu ligger mina två pojkar och vilar middag och när dom vaknar så ska vi göra hemmagjord pizza! Sen tänkte jag fara och handla lite, bland annat en fet godis påse. Har redan fikat lite brago kex och kubbar så det är väl lika bra att fortsätta!!

Dagen i bilder!




Mysigt!


Pärlan våran :p Inte den nyaste modellen men duger gott och väl till oss! :)




Nu vart man trött


Utvilad och glad!



Trevlig lördag på er!

Lilja!

I eftermiddag så har jag varit och hälsat på familjen Draumann/Nyberg! Oj så söt liten flicka! Det är ju bara för mysigt med en nykläckt :) Jag vågade knappt hålla i hon och ändå är det inte längesen Theo var en "liten" bebis, men då det är någon annas så blir man fort svammlig :)

Här har ni några bilder på skönheten Lilja!







Imorgon var det tänkt att vi skulle följa med svärföräldrarna till Ikea men vi bangade. Krille jobbar ju somsagt ikväll så han lär va trött i morgon. Det får bli någon annan helg här framöver!

Just det, idag då vi kom hem så såg vi en älg två hus ifrån oss! Shiit va stora dom är! Det känns som att dom finna här lite överallt och att man kan stöta på en då man är ute och går typ, läskigt! :)

På stan idag så hittade jag ingenting, oväntat ens. Fy va trist det är att shoppa i denna stad. Jag och Anna tog iaf en lunch på Nodo och GOTT var det! Har inte ätit lunch där sen man var stammis som gravid! :) Bröden är inte att leka med och sen så tog man en pollo såklart.

Nu blir det sängen för min del! Natti natti!

Mammas älskling

Idag blir Theo fem månader, vart har tiden tagit vägen?! Jag förstår inte att jag har en liten pojke som bara blir större och större! Nästan skrämmande hur fort tiden går, jag försöker njuta av varje sekund men det är ju knappt så man hinner det! :) För fem månader sen så var vi nog strax på bb, ont som fan hade man och rädd var man för den lille krabaten :) Kommer ihåg då man skulle byta blöja så ropa jag dit Krille för jag ville inte va själv! :)

Helgen blir lugn och tråkig! Krille ska jobba som vakt båda kvällarna och det blev jag faktiskt lite småsur över. Han har jobbat natt hela veckan och nu hela helgen så man har ju knappt sett åt han. Plus att man blir helt färdig av att vara själv med Theo heela tiden! Det blir iaf en stadsrunda nu på dagen och Theo ska vara hos sin mormor. Skönt att vara själv en liten stund.

Trevlig helg på er! ♥







Snygga barn!


Idag på mamma träffen. Theo och Molly


Busunge! :)


Theo och Hugo




Theo väldigt intresserad av Casper.


Mycket dregel!



Nu ska jag fortsätta äta mina mackor! Hejdå!

Mjölkstockning

Igår kväll så kände jag att någonting inte stämde i brösten. Ena bröstet var jätte spänt och den andra hade en knöl. Tänkte inte så mycket mer på det men i morse då jag vaknade så var det ännu värre. Det bröstet som var spänt var ännu spännare och kändes precis som då man började amma, ömt och ont som fan. Det andra bröstet hade kvar knölen som nu var lite större. Försökte handpumpa ut lite men det kom som ingenting. Sen prövade jag till och med amma Theo men han total vägrade vilket inte är så konstgt då det är ett par dagar sen sist. Jag ringde vårdcentralen för att höra vad man kan göra och dom råden hon hade var att försöka pumpa ut, men bara jätte lite och sen duscha varmt och smörja in med olja. Jag tycker det är lite konstigt att jag får det nu, nästan en vecka efter jag slutat amma men hon sa att även fast det bara är lite mjölk kvar som det ofta är så samlas det och kan bli mjölk stockning. Så jag fick hämta tillbaka pumpen jag lämnat tillbaka till Johanna och sätta mig och försöka få ute lite. Ont gjorde det men lite fick jag ut och skönt var det! Men mjölken var inte vit som den brukar, det var typ vatten, helt genomskinligt!! Lite hängig har jag känt mig under dagen, men jag har knaprat alvedon så febern har då hållit sig borta. Jag hoppas att det går över snart!

Imorgon är det mamma träff hos Anna. Det blir extra kul för Anna Bergström ska komma och hålla ett inredningsparty! Det blir intressant att se vad hon har att sälja! :) Sen så hoppas jag på att kunna ta mig en promenix i morgon, om vädret tillåter. Fan vad less snö man är!

Nu ska jag göra mig klar för sängen och försöka somna lite tidigare ikväll! Vi hörs!

Filmen



Hehe visst är han snygg?! Krille filmade ett tag innan det var läggdags i lördags och självklart skickade han den till mig. Jag såg på den ungefär 70 gånger under kvällen och saknade han ännu mer! :)

Inte taggad

Jag känner mig inte så taggad på babysim idag. Skulle heldre vilja ta mig en lång och härlig promenad men simmet blir nog också bra, bara man kommer dit :) Tror dock att Theo kommer va lite småtrött för han har inte sovit en blund sen vi steg upp i morse. Halv sju käkade han sen somnade vi om till kvart över nio, hiiimla skönt! Aja han lär väl somna i bilen på väg dit så nån minut hinner han ju somna till.

Lillgubben har haft det svårt med bajseriet idag. I vanlig ordning så ville han bajsa till gröten och jag trodde det hade kommit massor för som han tog i! Men sen då jag skulle byta så var det ingenting i blöjan! En stund senare så sitter han och försöker bajsa igen och jag hoppas att det har fått komma men icke sa nicke, bara en liten plopp. Åh jag hoppas att det inte ska behöva vara så ofta nu!!

Sen idag så kommer det kanske en liten film på Theo då han var suuper trött i lördags. Han var så jädrans söt! :)


RSS 2.0