Underbar natt

Theo somnade strax efter åtta igårkväll och sen har han sovit kan jag säga. Ända till 08.00! Jag hann till och med gå upp före han och det är inte ofta man får göra det! :) Grymt skönt att han sov så bra och självklart hoppas jag på en lika bra natt i natt! Speciellt skönt nu då man har ryggproblem.
Fan alltså, jag mår riktigt dåligt att jag inte kan bära på han. Att hela tiden behöva be om hjälp och inte ta hand om sitt eget barn! Jag hatar det! Men idag är det lite bättre fast jag är gode stel och öm men inte lika farligt som hon fick det att låta igår. Men det kanske är olika från person till person hur kroppen reagerar efter en behandling. Jag har då bestämt mig för att jobba på torsdag och det känns jätte spännande! Kul att tjäna pengar! Jag har fått pass den 1,5,7,11,14, 21 april plus en intro dag för att jag inte varit på ett ställe på läänge. Så jag har redan över 60 timmar, jiho! Money,money!
På tal om pengar,fick ett glatt besked då jag var in på skatteverkets hemsida! 12000 spänn får jag tillbaka, de ni! :)

Nu ska vi skriva en handlingslista!

Naprapatbesök

I dag har jag varit hos naprapaten. Och det gick väl sådär.. ont gjorde det som f*n men samtidigt var det skönt. Hon tröck på som bara den, massera, och min rygg knacka på rätt rejält. Hon sa att jag har ryggskott och att jag borde vila nu ett par dagar, speciellt efter behandlingen för då kan man få riktigt ont. Och det kände jag direkt efter hon var klar med mig, öm som tusan och ondare än innan. I morrn kan det vara ännu värre också. Jag som har fått ett arbetspass på torsdag, naprapaten tyckte inte jag skulle jobba då men vi fårse hur det känns i morrn. Känns så himla dumt att neka det första passet! Nu får jag inte bära Theo lr något lyft alls. Tala om handikappad jag känner mig. Jag ska fortsätta gå på behandling för hon sa att det kan ta tid innan min rygg blir helt återställd eftersom jag haft problem ända sen jag spela fotboll. Inte så kul att man måste gå på många behandlingar för dom kostar 500 kr per gång!! Men jag har inge val, jag måste för min egen skull. Just ja, sen sa hon att jag måste träna tillbaka lite magmuskler för dom är som bortblåsta sen man var gravid. :) Om man inte har några magmuskler så får ryggen arbeta alldeles själv och det funkar inte riktigt så bra.

Här har ni Theo!


Duktig på att stå!






Alltid glad!


Han har blivit långhårig mitt på huvudet men inte på sidorna :)


Ännu värre

Ryggen är idag ännu värre. Under dagen så har det ändå varit lite bättre, har tagit voltaren som hjälpte till litegrann. Men för ett tag sen så var jag tvungen att gå lite fortare, halvspringa lite, för Theo höll på att riva ner bärbara datorn. Då tog det stop och jag bara skrek. Sen dess har jag legat i soffan och kan typ inte gå och då menar jag inte gå! Fan fan fan va jobbigt det är. Jag kan ju inte göra någonting. I  morrn blir det att ringa nån naprapat.

Nu vet ni. Nåmer orkar jag inte skriva. Hejdå!

En sak till. Theos första natt borta gick super bra. Han sov från 19.30 igårkväll tills sju tiden i morse! Det känns bra :)


Ryggont

Nu är det illa för fröken Andersson. Jag kan knappt böja mig ner lr sitta,ligga länge för jag har riktigt ont i ryggen! Jag har ju känt av det länge men i morse så blev det mycket värre. Det som har hjälpt är att gå, efter ett tag så släpper det litegrann så det är skönt. Att lyfta Theo är nästan omöjligt. Hoppas det går över för inte går det att vara småbarnsmamma och ha ont i ryggen!

Jag som hade tänkt gå på stan och shoppa lite idag men det får vänta. Kanske lika bra så man inte slösar en massa pengar på onödig skit. Men det är ju såå kul att handla, speciellt åt lilleman. :)

Helgen då.. Ikväll jobbar Krille så moder kommer och håller mig sällskap. Jag klarar nog inte av att vara själv med Theo heller nu då ryggen är pajj. Jag och brudarna skulle egentligen ut och äta på Challenge men jag måste nog avstå. I morrn ska vi på middag hos Emma och Per, det ska bli himla trevligt! Jag är lite nervös för Theos första natt borta, speceillt nu då han har tjorvat lite vid läggningarna. Men jag ska försöka slappna av och sova ut ordentligt på söndag. Men det skulle inte förvåna mig ifall jag vaknar 07.00 söndag morgon, pigg som en lärka och vill hämta hem han för att jag håller på att sakna i hjäl mig :) Men jag ska försöka hålla mig!

Det var längesen jag slängde in några bilder men jag har faktiskt inte tagit så mycket kort på sistone. Det kanske kommer nångång.

Hejdå!

Oj så det sjunker

Statistiken sjunker riktigt fort då man inte skrivit på ett par dagar. Nu är det väl kanske 3 dar sen jag skrev sist tror jag vilket är ganska längesen men Theo har varit sjuk så jag har inte riktigt orkat. Natten till igår var hemsk, han vaknade vid tolv tiden och var vaken till strax efter 03. Sen sov han oroligt till sju då han ville upp. Mamman i huset var riktigt trött då kan jag lova. Snorig och rosslig i halsen har han varit och är det fortfarande men inte lika hemskt. I natt har han faktiskt sovit jätte bra, sov fram till 04.30 då han ville ha flaska och sen somnade om till 07 så jag var utvilad, vaknade till och med före Theo. Men då gick vi och la oss före nio igårkväll. :)

Innan Theo blev sjuk så har vi hunnit träffa Johanna N. I måndags tog vi oss en promenad och sen blev vi bjudna på våfflor av hennes mamma Berit. Riktigt gott! Jag var även på bio måndag, med tjejen jag är kontaktperson åt. Vi såg Alice i underlandet i 3d, en helt okej film.

I dag ska jag på mamma träff fast utan min son. Blir nog förbi stan en sväng också och lämna tillbaka ett par jeans som jag kom fram till att jag inte alls passade i. Jädrans mage.

Höres kanske sen! Tjing!

Sunday

Jag och Theo har just kommit en från en härlig promenad. Theo sover fortfarande ute på altan så jag passar på att skriva ett litet inlägg. :)

I torsdags så var vi på läkarbesök på BVC. Våran kille vägde 11025 och var 74 lång. Inte konstigt jag har ont i ryggen?! Dom på bvc säger att allt ser jätte bra ut och att han är fin så vi behöver inte vara oroliga. Men dom är övertygade om att han kommer bli över 1,90 :) Just nu har jag lite svårt att se min lille bebis bli en stor karl över 1,90!! :) Konstigt, konstigt...

Igår så for jag till Johanna D en sväng. Där var även Frida, Johanna och Anna. Vi tog oss nån lilling och hade det trevligt. Jag for hem vid halv tolv och somna gott. Det var jätte skönt att få komma bort en kväll även fast det bara blev 4,5 timme typ. Dom andra bruttorna stannade kvar vilket jag också ville men mamma var ju hos oss och det kändes så dumt att låta hon sitta här själv. Men nästa helg så ska jag verkligt få slappna av, Theo ska nämligen sova borta för första gången! På lördag är vi bjudna på middag hos Emma och Per så då tyckte vi det passade bra att farmor och farfar skulle få ha han :) Det känns lite tjorvigt att ta med han då man blir borta hela kvällen och man måste lägga han borta och sen väcka han då man far hem. Jag och Krille behöver verkligen det, vi har bara hittat på något 1 gång sen Theo kom. Så barnfritt en kväll och morgon blir skönt. Tänk, första riktiga sovmorgonen på nästan 7 månader!

Nu måste toaletterna få sig en omgång!




Första arbetspasset

Först, Tack för alla kommentarer på vår snygge prins! :)

Nu har jag fått mitt första arbetspass. Den 5 april, från 09.00 till 22.00! Ett ganska så hårt första pass men aja det blir ju bra med pengar! Dessutom är det annandag påsk så då är det ju bra ob! Men nog måste jag erkänna att jag har lite små ångest. Hur ska jag klara mig utan Theo en hel dag?! Nog vet jag att Krille kommer klara det galant och det är bara nyttigt för dom båda men jag har ju varit med Theo varje dag sen han kom så det är nog inte konstigt det är lite pirrigt. Men som jag kommer sakna han! :)

Nu är det helg igen. Men inte en så jätte roligt en. Krille ska jobba på Challenge hela helgen lång och jag kommer sitta här och ruttna. Fi fan, suttit här hemma hela veckan då han jobbat natt och nu hela helgen! Men snart så är det över, snart får vi ha han hemma! OJ så skönt det kommer bli och oj så bra att han kommer bort från det där skitjobbet! Han som ställt upp som ett tok och så får han bara skit i slutändan.

Nu ska vi göra oss klara för en lunch på stan med Emma och Hugo!

Trevlig helg!

Fina bilder

I söndags var en jobbarkompis åt svärmor här och foto Theo litegrann. Det blev jätte bra bilder och jag tänkte bjuda på några av dom!




Fin fin fin!



Nu blir det nog sängen, har fått feber av visdomstanden som spökar för fullt i min mun.

Natti natti!

Smörgåstårta!

Vi har haft lyxen att få äta smörgåstårta till middag två dagar irad, Krilles brorsa fyllde år i går och idag var det hans pappa! Det är så jädrans gott! :) Imorgon blir det middag hemma igen, vi tänkte göra bacon omelett med sallad till, det är helt okej det med men smörgåstårta är en sort för sig :)

Igår så skickade jag in dagisansökan, spännande att se hur det går. Jag fick veta att man inte förlorar platsen om man tackar nej, utan dom är skyldiga att ge en ny plats inom 3 månader. Så då är det lika bra att söka och sen se hur det blir till hösten! Tallåsen var iaf första handsvalet.

Morgondagen ska jag först till tandis kl 09.00. Jag har fått en visdomstand som irriterar så vi fårse om det blir att dra ut den. Jag har redan dragit ut två st visdomständer så det ska nog gå bra. Sen är det föräldrautbildning, denna gång ska vi lära oss hjärt och lung räddning, rätt bra att kunna det. Eftermiddagen kommer tjejen jag är kontaktperson åt hit och håller oss sällskap en stund. Vi hade tänkt gå på bio men då glömde jag att Krille jobbar natt i veckan så vi får gå nästa vecka.

Nu kommer lite bilder sen i helgen. Vi var ut på stugan från lördag till söndag och då fick Theo premiär åka i sin fina pulka! Riktigt kul tyckte han :)






Hos farfar!


Myser inne i stugan


Happy! :)


Oj så jag älskar dig!

Nu ska jag bara slappa framför teven hade jag tänkt! Händer inte alltför ofta.

Ha d!

Pigg och alert!

Idag känner jag mig pigg och riktigt uppåt! Vet inte riktigt varför men allt känns så bra :) Kanske det var morgon promenaden lr att man sovit en hel natt! Theo vaknade inte förrens 07.10 i morse och han som annars brukar äta en flaska vid 04-05. Så det var grymt skönt! Jag hoppas det håller i sig för man blir mycket piggare om man får sova hela natten i sträck!

Vid 12 tiden så kommer tjejerna och barnen hit, det kan också vara en anledning till att jag är glad! Var ett par veckor sen jag var med på mamma träffarna då jag varit på föräldra utbildning på onsdagar. Men denna vecka tog vi tisdag istället så jag kunde vara med. :)

Bloggandet har inte varit på topp direkt, jag har haft så mycket annat och känt att lusten inte funnits. Dom stunderna jag har över för mig själv har jag gjort annat, plockat, rensat, städat kylen, beställt lite kläder, beställt lite nya vårinredningsgrejer :)

Ikväll kommer det kanske nån bild!

Nu vill lill killen ha gröt!

Barnmat

Igår så lagades det barnmat på CJ Boströmsväg. Det blev kycklingpuré, rotmos, köttfärs och det var tänkt frikadeller men det misslyckades. Iaf så trodde jag att det skulle gå jättebra att få i han den hemmalagade maten men oj så fel jag hade! Han bara grät och grät och ville inte ha! Lite sämst man kände sig, stått hela dagen och lagat en massa mat åt pojken och så duger den inte!! Jag får pröva ge fler gånger och vänja han lite, hoppas på bättre lycka nästa gång!

Ni kommer kanske ihåg att jag skrev om min far för några inlägg sen? Jag skröt lite smått om att han respekterar att inte komma till oss onykter, speciellt sen Theo kom. Men det har jag fått käka upp! Förra veckan så staplar han in genom dörren och jag såg direkt att han var onykter och sa"Ut härifrån, jag ser att du har druckit!". Nej säger han och sätter sig vid matbordet. Jag ser att Krille kokar och slänger ur sig "Jag hjälper dig om du inte går nu". Jag får panik och känner hur jävla ledsen jag blir på pappa. "Far bara härifrån, kan du snälla respektera det jag säger?!". Efter många om och men och sura, otrevliga miner från pappa så far han. Jag vet att jag inte gjorde något fel men ändå kunde jag inte låta bli att få dåligt samvete över han där han satt och såg så olycklig ut...

Snart ska vi till Emma och Hugo, blir att ta en promenad i det härliga vädret och bara må gott!

Svettigt

I natt har Theo sovit mycket bättre! Han vaknade halv fem och åt en flaska och somnade om till kvart i åtta, så det var härligt! :) Känner mig betydligt piggare idag!

Vi steg upp och gjorde oss klara för dagen, sen tog vi en promenad till mamma/mormor. Tusan vad jobbigt det var att gå med vagnen, det var oplogat och så väger ju Theo litegrann så det var jobbigt :) Svettig var jag när jag kom fram! Så nu sitter jag på mammas dator och surfar runt lite. Vi blir här tills det är dags för föräldrautbildning, tror en tandläkare skulle komma och prata idag. Kanske svänger förbi stan en sväng innan också, skulle behöva köpa nå vårkläder åt Theo. Hur tusan ska man klä dom nu då det är plus ute?! Jag har ju en stickad overall som hans farmor stickat men den känns lite för kall än så länge. Ge mig lite tips :)

Aja nu ska jag dricka lite kaffe och vara trevlig med Theo och mamma.

Hittade en bild på Theo som mamma tog dagen vi kom hem från bb. Hans första riktiga skrik hemma :)




Vill sova mera!

Senaste nätterna har varit lite oroliga. Sen jag började med endast välling så har Theo vaknat vid 04-05 och velat äta. Jag har prövat allt men han bara grinar så då ger jag han mat. Sen har han somnat om till 07-07.30. Men inatt så vaknade han vid tre tiden och gnällde så då tog jag över han till oss och då somnade han om. Och sen mat vid 06.10 och jag tänkte att han skulle somna om i vanlig ordning efter mat men inte denna gång. Han låg och surra på och tillslut blev han less så då var det bara att gå upp vid 06.45. Förra veckan så vaknade han också mitt i natten två dagar och jag tog över han till oss. Kanske inte är så bra men nångång då och då gör nog ingenting, det är ju rätt mysigt att ha han liggandes nära en ibland :) Jag hoppas iaf det går över snart och man får sova hela nätter igen!

Annars så ser Theos rutiner ut ungefär såhär! Tycker det är kul att titta tillbaka på hur hans rutiner varit så det är mycket för mig själv jag skriver :)

Flaska välling vid 04-05
Somnar om till 07.30-08
Gröt vid 09.00
Mat 12.00
Mellanmål 14.30-15.00, mosad banan, rivet päron lr köpes mellanmål.
16.00 Mat
Mellanmål 18.00
Kvällsmat välling 19.30

Sen så ringde jag lite samtal igår, angående jobb! I april och maj har jag tänkt gå ut och jobba litegrann. Krille blir ju arbetslös då och ska stämpla så då kom vi på idèn att jag jobbar och Krille är hemma med Theo så sparar vi en massa dagar! Det känns jättebra fast lite pirrigt också! Jag kommer ju knappt ihåg hur man jobbade! :) Men man kommer nog fort in i det igen! Jag hoppas bara att man får ihop lite timmar. Det var så kul då jag ringde på ena stället, hon sa "Vi har ju längtat efter dig!, vill du jobba i sommar?" Kul att höra måste jag säga! :) Angående sommaren så tror jag inte jag ska jobba, det beror helt på hur det går för Krille med jobb. Men vi båda kan ju inte gå hemma hela sommaren så vi fårse!

Just ja, kanske ska berätta att både skotern och pulkan är hemma igen! Det gick mycket lättare än dom trodde att få lös grejerna så det var jätteskönt! Fårse när jag vågar mig ut igen med Theo och pulkan :)

Aja nu ska jag diska lite för våran diskmaskin är pajj! :(

Hojjres!


Söndag igen!

Helgerna går för fort, tycker det bara hinner bli fredag så är det söndag eftermiddag igen. Helgen har väl direkt inte varit så super trevlig. Inte gjort allt för mycket. Jag har mest varit lite små irriterad.

Vi får hoppas på en bättre vecka!

Måndag har jag lite grejer att fixa, och sen om jag hinner en date med Anna och Charlie.

Tisdag ska vi träffa Maria och Hannes igen, och efter det tjejen jag är kontaktperson åt. Var två veckor sen nu så.

Onsdag föräldra utbildningen.

Torsdag ska vi laga mat med svärmor/farmor hela dagen så ingen mamma träff för oss tyvärr. Det var den enda dagen som passade. 

Dock så har vi inge planerat fredag. Krille jobbar fredag natt och lördag morgon så han ser vi inte åt så mycket den helgen heller. Och nästa helg jobbar han på Challenge både fredag och lördag. Jag är spy less på hans jobb.

Slänger in en bild på lill hjärtat mitt!


Mardröms utflykten!

Fy tusan så rädd jag har varit idag. Allt började så bra, vi for ut vid tio tiden och Theo stormtrivdes i pulkan. Det tog inte länge så somna han i min famn av guppandet som var så sövande :) Vi körde runt Fårön och försökte hitta nånstans att grilla men det finns ju inte några grillplatser!! Då körde vi mot pitholms hållet och till slut hamna vi någerst uti Renön. Helt plötsligt så är det stopp, vi tar oss inte en meter. Först såg det inte alls farligt ut men efter en stund är det bara vatten framför oss. Typ en halv meter flöde. Jag blev livrädd och började lipa. Min värsta mardröm har varit att fastna ordentligt ute på isen med Theo och så händer det, första gången vi är ute! Dessutom började Theo bli otålig, hade inte ätit på 3 timmar och var allmänt less på att sitta still. Jag kände paniken men tillslut så kom det en kille som gav förslaget att skjutsa in mig och Theo till vägen så vi kunde ringa efter skjuts och fara hem. Vilken lättnad, men det var riktigt läskigt att åka med Theo emellan mig och killen på skotern. Han var tvungen att gasa på allt han kunde för att inte vi också skulle fastna. Så det gick fort och lill gubben min tyckte nog det var läskigt! Det blåste ju rätt mycket och en massa snö flög omkring oss. När vi kom fram tilll vägen så såg vi en bil vid ett hus och hoppades att dom skulle va hemma. Skönt att få lite värme men icke det, ingen hemma. Så jag ringer svärmor och ber om skjuts. Kanske en halvtimme senare kommer dom och halleluja säger jag bara. Jag har nog aldrig mått så skönt av att komma hem.
Åh vad dåligt samvete jag har över Theo som var tvungen att åka skoter på det där sättet. Det höga ljudet och blåsten. Aja jag ska då aldrig igen åka pulka över isen. Om vi ens får tillbaka skotern och pulkan för allt är kvar på isen. Krille och Stefan försökte ett bra tag till efter vi for men inte med något resultat. Dom hade också turen att det kom två killar och hämtade upp dom så dom fick komma till en stuga och värma sig. Det komiska i det var att det var min faster och hennes karl som jag inte träffat på år! Så när jag senare for för att hämta hem Krille fick jag träffa min faster och kusin :) I morgon ska dom göra ett försök att få loss allt, jag hoppas det går bra för det är ju lite pengar där ute. Skulle vara SURT om vi förlora allt.


På med solbrillorna


En liten stund hann lille Theo mysa innan vi fastna!

Nu ska jag gosa med lill snyggingen för stor snyggingen är som vanligt inte hemma.

Hejdå!



Ett halvår!

Idag blir Theo ett halvår, det känns helt sjukt. Tycker tiden har gått i en rasande fart! Min lilla bebis är snart inte en sån liten bebis nåmer :) Förresten, för en liten stund sen så låg han på golvet på rygg och helt plötsligt så skjuter han sig bakåt med benen! Han fick bra grepp då han var barfota och låg på golvet.

Här kommer lite bilder från Theos första halvår!


På bb alldeles nykläckt!


Myser med mamma, lite över en månad.


2 månader


Snyggis!


Och idag stora stora killen! Nog för att han alltid varit stor :p


Sen så har jag varit kass på att uppdatera, jag tänkte igår kväll men då fastna jag på fuji.se och pysslade med en fotobok. Jag är än idag inte klar, man kunde ju göra hur mycket som helst och kul var det så jag ska fortsätta sen idag :) Jag älskar att hålla på med bilder!

I helgen blir det premiär för Theo att följa med och åka skoter! Det ska bli jätte kul. Det blir pimpling, grillning och bara må gott! :)

En dusch nu och sen mamma träff i stan! Vi höres!

Skottat

Jag har just kommit in efter en stunds skottande. Puh, vad jobbigt! Men det är som ändå härligt att vara ute en stund, få lite frisk luft och så :)

Sen sist jag skrev så har vi hunnit med besök hos Anna och Charlie, besök av Ida och Lilja, Emma och Hugo, middag hos Krilles föräldrar, lite städning och tvättning såklart. I veckan så har jag inte haft så mycket inplanerat och det är rätt skönt faktiskt. Dom grejerna vi hunnit med tills nu har bara blivit spontant. Jag bestämde mig även för att inte fortsätta baby simmet då jag kände att det blev lite för mycket att ha något inplanerat nästan varje dag hela veckan. 

Sen så var jag ju på väglednings centrum förra veckan. Det var en del man behövde läsa för att bli undersköterska även fast man läst personlig assistent. Bland annat psykologi A, medicinkurs, en till kurs, plus en valfri kurs som man måste välja. Det var även en del saker man måste göra då man jobbar. Såå jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Funderar på att läsa psykologi A nu medans jag är mamma ledig, den var bara på 50 poäng och det borde jag ju klara av. Det kan ju vara bra att läsa bort lite medans man är ledig nu. Dessutom så förlorar jag ju inge på det om jag känner att jag inte orkar eftersom jag inte tar något studielån. Aja vi fårse! :)

Nu ska jag fräscha till mig lite efter skottandet.

RSS 2.0